Buesport & Biathlon

Buesport & Biathlon

Biathlon er en kombineret sport, hvor fysisk træning med løb eller cykling sættes sammen med den koncentration, balance og stærke fysiske kontrol, der kræves af skiskydning. Det er sjældent muligt at gennemføre skiskydning i Danmark, men som skiskydning i gummisko er det en sport på vej med alle de gode egenskaber, der taler til den aktive udøver. Vi har valgt IR Biatlon, der kan dyrkes overalt i byen, i skoven eller i en gymnastiksal. Den infrarøde riffel eller pistol støjer ikke, bruger ikke ammunition eller kræver sikkerhedsbestemmelser og godkendelse for at være i det offentlige rum.

 

Buesport og  IR Biatlon er begge grønne sportsgrene, der kan dyrkes både ude og inde, sommer og vinter. Ligesom buesport er IR Biatlon en koncentrationssport, der i sit udgangspunkt kræver fuldstændig kontrol , gentagelse og rytme. Der er som udgangspunkt tre skydestillinger i IR riffelskydning.  Liggende og stående, der  bruges i forbindelse med løb. Knælende stilling  er en træningsdisciplin.

 

IR riflen bruges i dag som træning for skytteforeningens eller jagtforeningens unge medlemmer,  for koncentrationstræning hos løberne eller som en del af foreningens fælles holdaktiviteter.  Typisk er IR skydningen kombineret med løbesko, cykel, rulleski eller hvad der falder for i en sammenhæng, hvor fysiks udfoldelse og koncentration er i fokus.

 

IR pistolen har i dag opnået olympisk status. Den bruges i moderne 5 kamp. Den er nem at medbringe - kræver ingen våbentilladelse. Den bringer ingen tilskuer i fare, kræver ingen miljøhensyn og er fantastisk at træne med.  Prøv også at kombiner 1 eller 2 af Triatlon disciplinerne  med IRskydning. Det er en god indikator på formen, når man pludselig skal stå helt stille og ramme målet.

 

Der bruges  elektronisk faldmål eller elektronisk skivemål med meget stor præcision.  Der er elektronisk aflæsning  og  en tier er ikke bare en tier, -den er opdelt i decimaler. Det kan også være den nemme og mere brugervenlige løsning, hvor det at ramme skiven udløser en grøn markering.  

 

Der afholdes indendørs VinterBiatlon i hallen med iR våben eller udendørs SommerBiatlon. Det store tilløb er dog Biatlon på Skytteforeningens 50 meter skydebane med cal.22 riffel eller pistol.
De senere år har der været afholdt flere events og  firma holdturneringer, hvor IR våben har været en væsentlig del af oplevelsen.

 

Vi bringer IR riffel eller pistol med, når vi er på udendørs  bane eller i skolens hal  til koncentrations og fysisktræning med Skytteskolen. 

Både børn, unge og ældre har glæde af denne grønne sport.

 

Den ultimative Ottekamp

Løb /Skydning Riffel (Skiskydning)

MTB /Skydning pistol

Landevejscykling/ Svømning

Forhindringsbane/ Skydning bue